Forsvaret vurderer å dimittere vernepliktige

Soldater til opptaksprøve som cybertekniker i cyberforsvaret på Sessvollmoen i fjor sommer. Alle opptak i Forsvaret er avlyst fram til påske. Nå vurderes det om vernepliktige må dimitteres tidligere på grunn av koronautbruddet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Soldater til opptaksprøve som cybertekniker i cyberforsvaret på Sessvollmoen i fjor sommer. Alle opptak i Forsvaret er avlyst fram til påske. Nå vurderes det om vernepliktige må dimitteres tidligere på grunn av koronautbruddet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Forsvaret vurderer fortløpende tiltak som kan begrense smittefaren for koronavirus i de stående styrkene. Å dimittere vernepliktige er aktuelt.

– Sjøforsvaret jobber kontinuerlig med å håndtere og konsekvensutrede situasjonen både på kort og lang sikt. Førtidsdimittering er ett av mange tiltak som vurderes, skriver kommandørkaptein og kommunikasjonssjef Torill Herland i Sjøforsvaret til Dagbladet.

Alle sesjoner er foreløpig avlyst fram til påske, opplyser Forsvaret. Det samme gjelder opptak til kurs og teknisk utdanning.

– Vi er opptatt av å følge råd og tiltak gitt av sentrale myndigheter og fagpersonell. Av denne grunn er vi nå i prosess for å se på kortsiktige og langsiktige tiltak, både av hensyn til personellet, men også Forsvarets operative evne, sier oberstløytnant Vegard Finberg, som er sjef for Informasjonsseksjonen ved Forsvarets personell- og vernepliktssenter, til avisen.

– Tiltakene som blir utarbeidet må forankres i alle deler av Forsvaret og henge sammen, sier han.

De siste dagene er personell i Hæren, Sjøforsvaret og Luftforsvaret blitt informert gjennom Forsvarets nettsider.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden