Elever i Florø bedt om å møte på skolen tross coronastenging

Elevene på Florø barneskole ble bedt om må møte på skolen, til tross for at regjeringen stengte alle skolene torsdag kveld.
Elevene på Florø barneskole ble bedt om må møte på skolen, til tross for at regjeringen stengte alle skolene torsdag kveld. Foto: Google Maps
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere foreldre reagerte da Florø barneskole ba elevene møte på skolen dagen etter at alle landets skoler ble stengt. Kinn kommune forsvarer avgjørelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen besluttet å stenge alle landets skoler torsdag kveld. Likevel sendte Florø barneskole ut skriv om at alle elevene skulle møte opp dagen etter for å få informasjon og hente skolebøker. Det skriver NRK.

Til tross for sterke reaksjoner forsvarer kommunen avgjørelsen.

– I Kinn kommune har vi ikke påvist smitte. Derfor mener vi at det var forsvarlig å komme på skolen på fredag. For å fylle opp intensjonen fra regjeringen om å ha hjemmeundervisning for elevene, måtte de hente nødvendig materiell, sier kommunedirektør Terje Heggheim til kanalen.

I tillegg ba kommunen ansatte om å møte på jobb selv om regjeringen har oppfordret til hjemmekontor for å unngå smitte. Silje Jansen Nybø er blant dem som har reagert.

– At det ikke er påvist smitte i Florø og Kinn, er ikke noe argument. Poenget med dugnaden er jo at vi skal unngå at smitte sprer seg. Og siden de har sluttet å teste folk i hjemmekarantene, vet vi jo ikke om det er smitte i Florø, sier hun.