Ruter dropper billettkontroller i Oslo

Få mennesker benytter seg av kollektivtransporten i Oslo på grunn av koronavirus utbruddet i hovedstaden. Under rushtiden torsdag var det nesten ikke et menneske å se i T-bane-vognene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Få mennesker benytter seg av kollektivtransporten i Oslo på grunn av koronavirus utbruddet i hovedstaden. Under rushtiden torsdag var det nesten ikke et menneske å se i T-bane-vognene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Som følge av coronakrisen har Ruter valgt å droppe alle billettkontroller på T-baner, trikker og busser i Oslo fram til 26. mars.

– For oss er det viktig å hindre smittespredning på våre transportmidler på en best mulig måte. Derfor har vi valgt å innstille alle billettkontroller fram til det kommer nye retningslinjer fra myndighetene, sier pressevakt i Ruter, Øystein Dahl Johansen, til VårtOslo.

Tidvis tomme busser og T-banevogner er en av følgene av koronautbruddet.

– Våre kontrollører vil bli satt til annet arbeid. Hva de eksakt vil få av oppgaver, er jeg ikke sikker på, sier Dahl Johansen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden