Hyttekommuner ber folk være hjemme

Flere kommuner ba folk holde seg hjemme og ikke reise på hytta mens tiltakene for å begrense koronautbruddet i Norge er gjeldende. Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB scanpix
Flere kommuner ba folk holde seg hjemme og ikke reise på hytta mens tiltakene for å begrense koronautbruddet i Norge er gjeldende. Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere kommuner sendte torsdag beskjed til hytteeiere om at de måtte holde seg hjemme. Spesielt folk i karantene ble frarådet å reise på hytta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere kommuner ba hytteeiere som bodde utenfor kommunen om å la være å reise på hytta etter at folkehelsemyndighetene torsdag ba folk om å holde seg hjemme. Kommunene frykter kapasitetsproblemer i helsesektoren.

Sør-Aurdal kommune sendte torsdag kveld melding direkte til hytteeiere som ikke bodde i kommunen.

«Du er registrert som eier eller bruker av fritidsbolig i Sør-Aurdal kommune. Kommunen ber folk som har bostedsadresse utenfor kommunen om IKKE å reise hit, men oppholde seg på sitt faste bosted. Dette er i tråd med regjeringens oppdaterte føringer i dag», skriver kommunen i meldingen til hytteeierne.

Luftambulansen fraråder også folk som er satt i karantene å reise på hytta grunnet kapasitet.

Ifølge Bergens Tidende har også kommunene Hol, Vinje og Eidfjord kommune bedt hytteeiere om ikke å reise på hytta. Oppfordringen gjelder særlig personer som er i karantene for coronasmitte.