Elever ved Oslo-skoler bes være hjemme på grunn av ansatte i koronakarantene

Oppvekst- og kunnskapsbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) sier at det foreløpig ikke er aktuelt å stenge skoler i Oslo.
Oppvekst- og kunnskapsbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) sier at det foreløpig ikke er aktuelt å stenge skoler i Oslo. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved en rekke skoler i Oslo er flere ansatte i karantene. Det skaper utfordringer for skoledriften. Ved enkelte skoler bes dem som kan, om å holde barna hjemme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er en del skoler som begynner å få mange ansatte i karantene, og det skaper kapasitetsutfordringer. Utdanningsetaten jobber med avhjelpende tiltak, sier kommunikasjonsdirektør Trine Lie Larsen i Utdanningsetaten til NTB.

Det er foreløpig ikke gitt beskjed fra sentralt hold om å la elevene være hjemme, men situasjonen er i rask utvikling og kan dermed endre seg, ifølge Larsen.

Foresatte ved blant annet Grünerløkka skole har fått beskjed om at dem som kan, bør holde barna hjemme fordi mange ansatte av ulike grunner er borte.

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) sa onsdag til NTB at det mest sannsynlig er smitte på skoler i Oslo, men at det foreløpig ikke er aktuelt å stenge skolene.

Kommunen holder daglige møter om koronasituasjonen som følge av at beredskapsnivået er hevet. De møttes klokka 8 torsdag morgen.