Koronasmittede i karantene dro på hytta

Bykle kommune har fått konkrete tips om at personer som er satt i karantene er blitt observert i anleggene på skistedet Hovden. Her fra påsken 2015. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Bykle kommune har fått konkrete tips om at personer som er satt i karantene er blitt observert i anleggene på skistedet Hovden. Her fra påsken 2015. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bykle kommune i Agder vil ta direkte kontakt med personer som har reist på hytta i stedet for å oppholde seg hjemme etter å ha fått påvist koronasmitte.

Kommunen har fått konkrete tips om at personer som er satt i karantene er blitt observert i anleggene på skistedet Hovden i Bykle.

– Her har man et tungt personlig ansvar. Det er ganske uansvarlig å bryte retningslinjene, seier ordfører Jon Rolf Næss i Bykle til Fædrelandsvennen.

Han er bekymret over at folk som er satt i koronakarantene i stedet reiser på hytta i kommunen og deltar i aktiviteter ute blant folk.

– Det bekymrer oss hvis vi får en opphoping av folk som er i karantene. Dette er et lite sted som er veldig utsatt for koronasmitte. Vi vil gå ut med informasjon om at hvis man er her og har karantene, må man følge retningslinjene og holde seg på hytta, sier Næss.

Også i andre hyttekommuner har de opplevd at personer i karantene har reist på hytta. I Sirdal har fylkeslegen måttet håndtere ett tilfelle hvor reglene for hjemmekarantene var brutt og vedkommende hadde vært ut blant folk.

– Hjemmekarantene er et tiltak for at man skal redusere sannsynligheten for smittespredning. Det vil kunne ivaretas på en hytte. Men det ligger et ansvar på den som har fått beskjed om hjemmekarantene om at man følger de rådene man har fått, sier assisterende fylkeslege Styrk Fjærtoft Vik.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden