Dette skjer i dag

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene mandag 9. mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere koronasmittede?

Folkehelseinstituttet fortsetter med sine daglige oppdateringer om blant annet hvor mange som er smittet av koronaviruset i Norge.

Mandag har Helsedirektoratet også invitert norsk intensivpersonell til et møte om covid-19-epidemien. Nesten 170 personer er smittet av viruset i Norge.

Erdogan til EU for å diskutere migrantkrisen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan besøker Brussel for å diskutere den kaotiske flyktningsituasjonen som har oppstått på grensa mot Hellas.

Erdogan har bedt Hellas om å åpne grensen for de flere tusen flyktningene og migrantene som i over en uke har stått fast på grensen mellom Tyrkia og Hellas.

Rettssak etter MH17-nedskyting i Ukraina

Rettssaken starter i Nederland mot fire menn som er tiltalt i forbindelse nedskytingen av passasjerflyet MH17 i 2014. Alle de 298 om bord døde.

Ingen av de tiltalte ventes å møte, men mange etterlatte vil være til stede på første dag av det som kan bli en årelang rettssak.

EU-domstolen med kjennelse om Polen

Domstolen i Luxembourg behandler EU-kommisjonens forespørsel om å suspendere den polske høyesterettens disiplinærkammer.

I februar besluttet Domstoladministrasjonen i Norge å trekke seg fra et felles EØS-program for domstoler med Polen. Begrunnelsen er den politiske kontrollen over domstolene i landet.