Dramatisk redningsaksjon på Sunnmøre endte godt

Frivillige fra Volda Røde Kors Hjelpekorps hentet natt til søndag ned tre personer som var værfast på toppen av fjellet Eidskyrkja i Møre og Romsdal i full storm. Foto: Røde Kors / NTB scanpix
Frivillige fra Volda Røde Kors Hjelpekorps hentet natt til søndag ned tre personer som var værfast på toppen av fjellet Eidskyrkja i Møre og Romsdal i full storm. Foto: Røde Kors / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tre personer ble reddet ned fra fjelltoppen Eidskyrkja i Volda. – Jeg er ganske sikker på at de ikke ville overlevd natten uten vår hjelp, sier aksjonslederen.

De tre – to voksne og en gutt på 13 år – meldte fra om at de hadde gått seg fast i 16-tiden lørdag.

Overfor VG betegner aksjonsleder Tormod Eldholm i Volda Røde Kors Hjelpekorps aksjonen som noe av det mest dramatiske han har opplevd.

– Det var en veldig tøff aksjon. Og det finnes kun tre smale passasjer du må treffe for å komme ned igjen. Bommer du på en av disse tre, er det det siste du gjør, sier aksjonslederen.

De tre prøvde å grave seg ned, men hadde ikke utstyr til å klare det, og dessuten blåste det igjen. Røde Kors-mannskapene gravde seg ned sammen med reisefølget slik at de skulle få varme og ly før turen ned.

Litt etter klokken 00.30 natt til søndag var de omsider hentet ned fra den nesten 1.500 meter høye toppen.

Bakgrunn: Turfølge hentet ned etter at de måtte grave seg ned på fjelltopp i full storm

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært