Over 2.000 koronatestet i Norge

Så langt er over 2.000 personer testet for koronaviruset i Norge, opplyser fagdirektør i FHI, Frode Forland. Her er han under en pressebrifing med Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet om koronavirus-situasjonen i Norge lørdag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Så langt er over 2.000 personer testet for koronaviruset i Norge, opplyser fagdirektør i FHI, Frode Forland. Her er han under en pressebrifing med Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet om koronavirus-situasjonen i Norge lørdag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mer enn 2.000 personer er testet for koronaviruset i Norge, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI). Norge kan gå tom for tester hvis man tester uhemmet.

Det er mangel på testmateriale både nasjonalt og internasjonalt, og fagdirektør for smittevern ved FHI, Frode Forland, advarer mot å teste uhemmet og uten indikasjon. Da kan man gå tom, skriver VG.

– Ja, hvis vi tester uhemmet og uten indikasjon, så kan det skje. Derfor er vi ganske strenge på å si at det skal være en god indikasjon for å teste, sier Forland til avisen.

Så langt kan to tredeler av 147 bekreftede smittetilfeller i Norge spores tilbake til Italia. Ingen er blitt alvorlig syke.

FHI har foreløpig «flere tusen tester» på lager og prøver stadig å få tak i flere.

– Vi regner ikke med å gå tom med dagens strategi, og vi prøver hele tiden å få tak i nytt materiale til alle de laboratoriene som nå tester, sier Forland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært