Pasientombud mener helsemyndighetenes virushåndtering er for passiv

<p>Fagdirektør og lege Svein Lie i Helsedirektoratet mener helsemyndighetene har vært «frampå» i håndteringen av corona-viruset, men får kritikk av pasientombudet.</p>
Fagdirektør og lege Svein Lie i Helsedirektoratet mener helsemyndighetene har vært «frampå» i håndteringen av corona-viruset, men får kritikk av pasientombudet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Pasientombudet i Oslo og Akershus mener at nasjonale helsemyndigheter er bakpå når det gjelder nasjonale retningslinjer og informasjon.

– Fastleger og kommuner bør i mye større grad få støtte og klare retningslinjer fra Helsedirektoratet under denne pandemien, fremfor at hver enkelt skal utforme sin praksis, sier pasientombud Anne-Lise Kristensen til VG.

Hun mener det er store forskjeller i hvordan kommunene og legevaktene praktiserer virustesting, og hun etterlyser tydeligere direktiver om håndvask og håndhilsing.

Fagdirektør og lege Svein Lie i Helsedirektoratet mener på sin side at helsemyndighetene har vært «frampå», og at de vurderer utviklingen hele tiden.

Han sier til avisa videre at man ikke kommer unna lokale beslutninger, men at det ikke er tvil om hvilke råd og rammer som ligger rundt det.

Lørdag klokken 18.00 kommer Helsedirektoratet med siste nytt om coronaviruset i Norge. Følg sendingen direkte øverst i artikkelen.

Les også:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært