Rogaland Frp går inn for oljevirksomhet lenger nord

Terje Halleland (Frp) er glad for at fylkesstyret i Rogaland støtter hans forslag som gjør at oljeselskapene selv i stor grad får bestemme selv hvor langt nord de vil lete etter olje. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Terje Halleland (Frp) er glad for at fylkesstyret i Rogaland støtter hans forslag som gjør at oljeselskapene selv i stor grad får bestemme selv hvor langt nord de vil lete etter olje. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rogaland Frp støtter partiets linje om en såkalt dynamisk iskant og vil la oljeselskapene lete etter olje lenger nord enn i dag.

Fylkesstyret støttet fredag resolusjonsforslaget som er skrevet av partiets tidligere energipolitiske talsmann Terje Halleland. Dermed vil teksten etter alt å dømme vedtas av fylkesårsmøtet i helgen. Fremskrittspartiet vil at iskanten defineres som området der iskantsonen til enhver tid er, heter det i resolusjonen.

Iskanten er en kartfestet grense for særlig verdifulle og sårbare områder nord i Barentshavet. Det er i praksis grensen for hvor langt nord det kan drives oljevirksomhet.

Regjeringen skal etter planen legge fram en revidert forvaltningsplan for Barentshavet i år, og flere partier diskuterer nå hvor grensen for oljeleting skal gå. Frp er partiet som ønsker å gå lengst i å slippe oljeselskapene til.

I resolusjonen påpeker fylkesstyret i Rogaland at oljeselskapene ikke kan operere nærmere enn 50 kilometer fra den faktiske, observerte iskanten.

– Fremskrittspartiet mener dette er en logisk og praktisk tilnærming til et naturfenomen i konstant bevegelse, heter det.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært