Statsbygg stiller krav om kvinnegarderober på byggeplasser

<p>Statsbygg innførte egne kvinnegarderober i sine kontraktskrav i 2019, som et av flere grep for å bedre arbeidsforholdene.</p><p></p>
Statsbygg innførte egne kvinnegarderober i sine kontraktskrav i 2019, som et av flere grep for å bedre arbeidsforholdene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Statsbygg krever egne kvinnegarderober i sine kontrakter. Nå vil de at resten av byggebransjen skal følge etter.

– Behovet for egne garderober er jo aller størst når det er få kvinner på byggeplassen. Å stille tydelige krav til egne garderober bedrer arbeidsforholdene for både kvinner og menn, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg i en pressemelding.

Statsbygg innførte egne kvinnegarderober i sine kontraktskrav i 2019, som et av flere grep for å bedre arbeidsforholdene. Statsbygg varsler at deres inspektører vil følge opp garderobekrav under inspeksjoner av sikkerhet, helse og arbeidsmiljø på byggeplassene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært