Økning i tallet på lærere som ønsker videreutdanning

11.296 lærere har ifølge Kunnskapsdepartementet søkt om videreutdanning før fristen gikk ut 1. mars. Det er 16 flere enn i fjor. Flere av dem trenger mer utdanning for å kunne fortsatte som godkjente lærere etter 2025. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
11.296 lærere har ifølge Kunnskapsdepartementet søkt om videreutdanning før fristen gikk ut 1. mars. Det er 16 flere enn i fjor. Flere av dem trenger mer utdanning for å kunne fortsatte som godkjente lærere etter 2025. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Over 11.000 lærere, litt flere enn i fjor, har søkt om videreutdanning. Fortsatt er det en høy andel lærere som trenger mer utdanning for å kunne fortsette.

11.296 lærere har ifølge Kunnskapsdepartementet søkt om videreutdanning før fristen gikk ut 1. mars. Det er 16 flere enn i fjor. Flere av dem trenger mer utdanning for å kunne fortsatte som godkjente lærere etter 2025.

Nå er det opptil kommunene og de andre skoleeiere å godkjenne søknadene, før utdanningsinstitusjonene går videre med opptak.

– Det er viktig at kommunene godkjenner flest mulig. Det gjelder særlig de stedene mange lærere fremdeles mangler tilstrekkelig fordypning i de fagene de underviser i, sier kunnskaps- og integreringsminister Trine Skei Grande (V) i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Utdanningsdirektoratet vil prioritere søkere til fagene engelsk, matematikk, norsk, norsk tegnspråk og samisk på barneskolen.

Hver fjerde lærer som underviser i matematikk, mangler i dag fordypningen de trenger for å oppfylle de fremtidige kravene. For norskfaget gjelder det hver sjette lærer, og for engelsklærere gjelder det hver tredje lærer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært