Dette skjedde i natt

Foto: Randall Benton/ AP/ NTB scanpix
Foto: Randall Benton/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 5. mars.

California erklærer unntakstilstand på grunn av koronaviruset

Den demokratiske guvernøren i California, Gavin Newsom, erklærer unntakstilstand i delstaten etter at en person er død og 53 personer er bekreftet smittet av koronaviruset. Beslutningen er tatt for å være forberedt på en videre spredning av viruset, opplyste Newsom.

Mer enn 9.400 personer er dessuten er under observasjon for mulig smitte.

USA setter av 76 milliarder kroner til koronakamp

Amerikanske politikere vedtok onsdag med bred enighet å bevilge 8,3 milliarder dollar til bekjempelse av koronaviruset i USA.

Med bred enighet over partilinjene vedtok Representantenes hus onsdag kveld bevilgningen som tilsvarer mer enn 76 milliarder kroner. Bare to av 417 representanter stemte mot bevilgningen.

Syrisk luftforsvar besvarer israelsk rakettangrep

Det syriske luftforsvaret sier til statlige medier at det har besvart et israelsk rakettangrep rettet mot den sørlige og sentrale delen av Syria, ifølge det syriske nyhetsbyrået Sana.

Det framgår ikke om det innebærer at Syria har avskåret angrep fra Israel eller om det er snakk om represalier fra syrisk side. Israel har ikke kommentert opplysningene.

Tidligere FN-sjef død

FNs tidligere generalsekretær, peruanske Javier Pérez de Cuéllar, er død i en alder av 100 år, opplyser familien. Javier Pérez de Cuéllar var sjef i FN i to perioder fra 1982 til 1991.

I 1988 var de Cuéllar i Norge og mottok Nobels fredspris på vegne av FNs fredsbevarende styrker.

Ressursmangel sliter mest på overgrepsetterforskere

Politiet og forskere ved Institutt for psykologi ved NTNU har undersøkt hvorfor Trøndelag politidistrikt har hatt store utfordringer ved avsnittet som etterforsker overgrep mot barn. Å granske film og bilder av barn som blir seksuelt misbrukt, er imidlertid ikke det som blir opplevd som mest belastende.

Knappe ressurser og høy arbeidsbelastning oppleves som tyngre for politietterforskerne, skriver forskningsnettstedet Gemini.

Riksvei 3 stengt etter utslipp av salpetersyre

Nødetatene driver torsdag morgen fremdeles opprydning etter at to vogntog kolliderte på riksvei 3 ved Atna i Stor-Elvdal i Hedmark. En av sjåførene måtte til sykehus etter kollisjonen og veien ble stengt.

Nødetatene må fjerne sikre store mengder last, blant annet salpetersyre som skal ha lekket ut.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært