To menn dømt for å ha kidnappet 14-åring i Drammen

Det var tirsdag 13. august i fjor at de to mennene ranet til seg en bil i Drammen som en 14 år gammel gutt satt i. Bilen ble stanset her i Bjørkesvingen på Tranby i Lier. Arkivfoto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Det var tirsdag 13. august i fjor at de to mennene ranet til seg en bil i Drammen som en 14 år gammel gutt satt i. Bilen ble stanset her i Bjørkesvingen på Tranby i Lier. Arkivfoto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

To menn er i Drammen tingrett dømt til henholdsvis seks år og fire måneder og tre års fengsel for blant annet å ha kidnappet en 14-åring i Drammen i 2019.

Mannen (31) som er dømt til seks år og fire måneders fengsel, er dømt for ved flere anledninger å ha tatt seg inn i parkerte biler og truet og forsøkt å rane bileieren. Han er også dømt for to tilfeller av bortføring, blant annet av en 14-åring i Drammen i august 2019.

Mannen er også dømt til å betale oppreisning til 14-åringen og til en kvinne som han truet til å ta ut penger fra en minibank i Lierbyen.

Mannen (32) som er dømt til tre års fengsel, er blant annet dømt for frihetsberøvelse og medvirkning til forsøk på to grove ran i tilknytning til kidnappingen av 14-åringen.

Det var tirsdag 13. august at de to ranet til seg en bil i Drammen som den 14 år gamle gutten satt i, ifølge dommen. Etter fem timer ble bilen stanset av politiet på Tranby i Lier. Før de ble stanset av politiet hadde mennene truet 14-åringen gjentatte ganger med våpen og kjørt fort og aggressivt.

Begge mennene erkjente seg skyldige etter hele tiltalebeslutningen, som også inneholdt en rekke punkter om ulovlig våpenbesittelse og narkotikabesittelse.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært