Helgeværet deler nord og sør – får sol hver sin dag

Det er ventet ruskevær de neste dagene, men lørdagen blir fin i sør, og søndagen blir fin i nord, ifølge meteorologen.
Det er ventet ruskevær de neste dagene, men lørdagen blir fin i sør, og søndagen blir fin i nord, ifølge meteorologen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Lørdag blir finest i sør, mens Nord-Norge får det beste været på søndag. Ellers blir det en del ruskevær over hele landet.

Det er ingen store endringer i været i Sør-Norge de kommende dagene.

– Fredag blir det stort sett oppholdsvær østafjells. Det kan komme noen byger inn mot Vestlandet. I Trøndelag og Møre og Romsdal kan det bli noen snøbyger på kvelden, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til NTB.

Lørdag ser ut til å bli en fin dag i hele Sør-Norge, til og med Trøndelag. Det blir sol og fine vinterforhold de fleste steder. På Vestlandet kan det bli noe økende vind utover lørdagskvelden.

Søndag er mer usikkert i sør.

– Det blir mer skyer i hvert fall, og trolig snø og nedbør etter hvert, sier Moxnes.

På Vestlandet kommer nedbøren som regn, i alle fall langs kysten. Også i Trøndelag blir søndag mer skyet, og trolig med nedbør sent på kvelden.

Tall: Historisk mild vinter i åtte fylker

Mindre vind i nord

I Nord-Norge har det vært en del vind denne uken. Det roer seg torsdag, og fredag blir det enda roligere på vindfronten. I enkelte steder i de nordligste fylkene kommer det snøbyger.

Temperaturene stiger imidlertid fredag, og særlig i Nordland kan nedbøren komme som regn i de laveste områdene. I Troms og Finnmark blir det stort sett sludd og snø. Bygeværet fortsetter hele lørdag.

– Det kommer ikke store mengder noen steder, men det blir grått, sier Moxnes.

Søndag blir det kaldere, og været bedrer seg dermed utover dagen. Da er det gode mulighet for sol.

– Søndagen blir best i nord. Men vinden øker spesielt i Nordland søndag kveld. Da kan det komme opp i kuling igjen, sier meteorologen.

Tips: Feil temperatur kan ødelegge motoren din

Temperaturer på stedet hvil

Temperaturene over hele landet holder seg stort sett som de er i helga. På Østlandet blir det minusgrader på nattetid, mens temperaturene vil ligge rett over null på dagtid.

På Vestlandet er det stort sett plussgrader langs kysten og et stykke opp i høyden, mens gradestokken stort sett vil ligge rundt null grader i Midt-Norge.

I Nord-Norge er det stort sett minusgrader, men fredag blir det mildere. Temperaturene stiger opp mot null i kystnære strøk, spesielt i Nordland.

Personvernpolicy