Skipsreder Wilhelm Wilhelmsen bisettes torsdag

Wilhelm Wilhelmsen (i midten) under Wilh. Wilhelmsens resultatpresentasjon etter 1. kvartal 2009. 
Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Wilhelm Wilhelmsen (i midten) under Wilh. Wilhelmsens resultatpresentasjon etter 1. kvartal 2009. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nylig avdøde skipsreder Wilhelm Wilhelmsen bisettes fra Ris kirke i en privat seremoni torsdag. Familien ber og ro og ønsker ikke medieoppmerksomhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter familiens ønske har Jølstad begravelsesbyrå videreformidlet en anmodning til norske redaksjoner om å avstå fra å dekke gravferdsseremonien for Wilhelmsen.

Familiens ønsker at bisettelsen i Ris kirke blir et personlig farvel med en kjær ektefelle, pappa, svigerfar, bestefar, slektning, venn, kollega og forretningsforbindelse.

– Dette innebærer blant annet at pressen ikke vil få adgang til kirken i forbindelse med seremonien. Vi ber også om respekt for at det ikke ønskes fotografering og opptak utenfor kirken før, under og etter seremonien, heter det i meldingen.

Det vil heller ikke bli gitt kommentarer i forbindelse med begravelsen.

Wilhelm Wilhelmsen døde lørdag, 82 år gammel. Han vokste opp i Oslo og ble tidlig en del av familiebedriften som han nå var fjerdegenerasjons eier av. Han ble styreleder i Wilhelmsen-gruppen i 1992 og var aktiv i selskapet fram til dagen han døde.