Politiet undersøker om avdød drapssiktet skulle vært på sykehus

Voldshendelsen skjedde i en institusjonsbolig for pasienter med rus- og psykiatrilidelser i Hov i Søndre Land.
Voldshendelsen skjedde i en institusjonsbolig for pasienter med rus- og psykiatrilidelser i Hov i Søndre Land. Foto: Kristin Stavik Moshagen / Oppland Arbeiderblad / NTB scanpix

Oslo politidistrikt har startet undersøkelser for å finne ut om en drapssiktet mann som døde i varetekt søndag, skulle ha vært i fengsel eller på sykehus.

Det melder NRK.

Mannen, som er siktet for drapet på 34 år gamle Roar Engelund i Hov i Søndre Land 17. januar, døde i Oslo fengsel. Politiet ble informert om dødsfallet søndag.

Undersøker helseopplysninger

– Vi undersøker om helseopplysningene har vært gode nok. Vi innhenter dokumentasjon og ber om en uttalelse fra tilsynsmyndigheten om hvorvidt de mener det bør startes etterforskning, sier Rune Skjold, seksjonsleder for finans- og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt, til NRK.

Drapet i Hov etterforskes av Innlandet politidistrikt. Overfor Oppland Arbeiderblad ønsker politiet ikke å kommentere saken ytterligere.

– Det er Kriminalomsorgen som må svare. Vi hadde ikke ansvaret for mannen nå, sier etterforskningsleder John Eivind Melbye.

Viser til taushetsplikt

Kriminalomsorgsdirektoratet vil heller ikke kommentere saken. Overfor NTB viser kommunikasjonsdirektør Ann Kristin Salbuvik i direktoratet til lovbestemt taushetsplikt.

Det eneste Salbuvik vil si er at den siktede mannen er død og at han satt i Oslo fengsel. Verken politiet eller Kriminalomsorgen vil kommentere noe rundt dødsårsaken.

Ifølge NRK ble den siktede sist sommer dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern etter å ha blitt dømt for drapsforsøk.

Han ble dømt for å ha stukket en annen mann i ryggen med kniv i en bolig på Østlandet i juni 2018. I dommen kommer det fram at mannen hørte «stemmer i hodet» da han prøvde å drepe mannen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært