Den katolske kirken med tiltak mot spredning av koronavirus

Nattverdsmåltidet, kommunionen, består tradisjonelt av brød og vin, der brøddelen kalles hostie. Kommunion blir ofte blitt gitt direkte på tungen, men det er medisinsk ikke å anbefale, og har siden 1960-årene vært anbefalt å gi til personer i hånden.
Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix
Nattverdsmåltidet, kommunionen, består tradisjonelt av brød og vin, der brøddelen kalles hostie. Kommunion blir ofte blitt gitt direkte på tungen, men det er medisinsk ikke å anbefale, og har siden 1960-årene vært anbefalt å gi til personer i hånden. Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den katolske kirken i Norge anbefaler tiltak under sine messer for å hindre og begrense risiko for koronasmitte. Det gjelder særlig under nattverden.

I et innlegg på nettsiden katolsk.no redegjør kirken for sine tiltak og råd knyttet til koronaviruset. Foreløpig gjennomføres messer, møter og reiser innen Norge som planlagt, mens utenlandsreiser kan fordre større aktsomhet.

Når det gjelder feiring av messe, anbefales flere tiltak for å redusere smitte knyttet til nattverden, inkludert å utelate fredshilsenen, hvor man trykker hendene til de rundt seg i messen, og heller bukke eller nikke høflig og vennlig til hverandre.

Videre anbefales det at selve kommunionen kun gjøres «i én skikkelse (kun hostien, ta den imot med hånden)". Nattverdsmåltidet, kommunionen, består tradisjonelt av brød og vin, der brødet kalles hostie. Kommunion blir ofte gitt direkte på tungen, men det er medisinsk ikke å anbefale, og har siden 1960-årene vært anbefalt å gi til personer i hånden.

Det opplyses videre at det ved inngang og utgang nå vil være tomme vievannskar i kirken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært