Bydelene avlaster Oslo legevakt – får ansvaret for prøvetaking

<p>– Bydelene i Oslo kommune får ansvaret for smitteoppsporing og prøvetaking, sier smittevernoverlege Tore W. Steen i Oslo kommune. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
– Bydelene i Oslo kommune får ansvaret for smitteoppsporing og prøvetaking, sier smittevernoverlege Tore W. Steen i Oslo kommune. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Oslo legevakt er overbelastet som følge av koronaviruset, og bydelene i Oslo kommune får derfor ansvaret for prøvetaking og smitteoppsporing.

– Vi desentraliserer prøvetaking og smitteoppsporing, som handler om å kontakte smittede og snakke med deres kontakter igjen, til bydelene, sier smittevernoverlege Tore W. Steen i Oslo kommune til NTB.

Bydelene vil få ansvaret for smitteoppsporing mandag, mens prøvetaking vil være desentralisert til de fleste bydelene i Oslo innen tirsdag.

Det er allerede stor overbelastning på legevakten i Oslo som følge av koronaviruset.

– Dette vil lette en god del av presset på legevakten. I dag har det vært opptil en halvtimes venting, og det er helt uholdbart for dem som er alvorlig syke med andre sykdommer, sier Steen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært