OUS: Ytterligere to ansatte koronasmittet

Flere ansatte ved øyeavdelingen ved Ullevål sykehus har fått påvist koronaviruset. Nå er hele avdelingen stengt fordi flere titalls ansatte er satt i karantene. Pasienter må nå reise utenbyr for både akutt og planlagt behandling. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Flere ansatte ved øyeavdelingen ved Ullevål sykehus har fått påvist koronaviruset. Nå er hele avdelingen stengt fordi flere titalls ansatte er satt i karantene. Pasienter må nå reise utenbyr for både akutt og planlagt behandling. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ytterligere to ansatte ved øyeavdelingen til Oslo universitetssykehus er koronasmittet. Dermed er totalt fem ansatte smittet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to nye smittede har tilknytning til det samme miljøet ved øyeavdelingen som de tre første, opplyser sykehuset søndag formiddag.

Sykehuset opplyste lørdag at 28 ansatte med symptomer testes for koronaviruset. I tillegg er om lag 30 andre uten symptomer i karantene.

Sykehuset har erkjent at én av de ansatte som er koronasmittet, fikk beskjed om at det ikke var nødvendig å teste seg da vedkommende tirsdag tok kontakt med infeksjonsmedisinsk bakvakt. Ifølge Aftenposten dreier det seg om en lege, som var den første ansatte som ble smittet.

– Da ble det gjort en vurdering av at symptomene ikke ga mistanke om smitte som gjorde at man skulle teste seg, sa medisinsk direktør Hilde Myhren ved sykehuset lørdag.

– I ettertid er det lett å se at det var en uheldig avgjørelse, men det kan vi ikke gjøre noe med nå, sa hun.

Viruset får store konsekvenser for øyeavdelingen, og sykehuset har bedt Helse vest om hjelp for å sikre behandling av øyepasienter som trenger øyeblikkelig hjelp.

Folkehelseinstituttet opplyste lørdag at 15 personer i Norge er smittet av viruset. Med to nye smittede på Oslo universitetssykehus har tallet steget til 17.