Fem ansatte i koronakarantene ved Drammen sykehus

<p>– Ingen av dem som er satt i hjemmekarantene, har symptomer på koronasmitte, sier smittevernoverlege Mette Walberg ved Vestre Viken helseforetak.</p><p>Foto: Lise Åserud / NTB scanpix</p>
– Ingen av dem som er satt i hjemmekarantene, har symptomer på koronasmitte, sier smittevernoverlege Mette Walberg ved Vestre Viken helseforetak. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Fem personer som jobber ved sykehuset i Drammen, er satt i hjemmekarantene i påvente av svar på om de er smittet av det nye koronaviruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fem har alle vært på øyeavdelingen ved Oslo universitetssykehus den siste uken, skriver Drammens Tidende lørdag. Et titalls ansatte ved øyeavdelingen testes nå for koronaviruset etter to smittetilfeller.

Fakta om viruset covid-19:

* En ny type koronavirus ble i desember oppdaget i Wuhan i Kina, en by med 11 millioner innbyggere, hovedstad i Hubei-provinsen.

* Virussykdommen kan arte seg som en mild forkjølelse eller ha et alvorlig forløp med dødelig utgang. Blant symptomene er feber, tørr hoste og lungebetennelse.

* Over 80 prosent får milde symptomer, risikoen er aller størst for eldre og syke. Dødeligheten er trolig under 1 prosent, ifølge norske helsemyndigheter.

* WHO betegner situasjonen som en internasjonal folkehelsekrise.

* Fram til tirsdag 25. februar hadde 100 nordmenn blitt testet for viruset. Ingen har fått påvist smitte.

* 26. februar bekreftes det første tilfellet av viruset i Norge hos en person i Nord-Norge som har vært i Kina. Personen er frisk og holdes isolert. Folkehelseinstituttet vurderer det som svært lite sannsynlig at vedkommende utgjør en smitterisiko.

* Samme dag ba Folkehelseinstituttet norske helsemyndigheter forberede seg på en alvorlig epidemi.

Kilde: Folkehelseinstituttet, diverse nyhetsbyråer.

– Ingen av dem som er satt i hjemmekarantene, har symptomer på koronasmitte. Vi arbeider nå for å få disse testet for koronavirus, sier smittevernoverlege Mette Walberg ved Vestre Viken helseforetak til avisen.

Samtidig er en sjette person, som er ansatt ved Bærum sykehus, satt i karantene etter en ferie i Italia.

Saken oppdateres

VIDEO: Hver fjerde nordmann kan bli smittet av coronavirus

Personvernpolicy