Dette skjer i dag

Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene i lørdag 29. februar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA og Taliban skal signere avtale

Ifølge USAs utenriksminister Mike Pompeo planlegger USA å signere en avtale med Taliban i Qatar. Avtalen antas å omhandle tilbaketrekking av amerikanske soldater.

Fra før har USA og Taliban inngått en avtale om å redusere volden i Afghanistan. Pompeo sa tirsdag at voldsreduksjonen fungerer, men at den ikke er perfekt.

Nominasjonsvalg i South Carolina

Demokratene holder nominasjonsvalg i South Carolina. Før valget har Bernie Sanders gjort det godt, mens tidligere visepresident Joe Biden sliter med oppslutningen.

Meningsmålinger viser at Sanders har økende oppslutning blant USAs afroamerikanere og kan gjøre det langt bedre i South Carolina enn tidligere antatt, særlig blant de unge.

Minnekonsert for Jahn Teigen

Det blir arrangert en minnekonsert på torget i Tønsberg med de mest kjente Jahn Teigen-låtene. Arrangøren opplyser til TV 2 at det er trykket opp 1.000 sanghefter, som deles ut gratis til de første som kommer.

Den folkekjære artisten døde mandag kveld på Ystad sykehus i Sverige, 70 år gammel. Han bisettes onsdag 11. mars fra Tønsberg domkirke.

VM i skøyter på Hamar

Verdensmesterskapet i allround og sprint fortsetter på Hamar. Lørdag skal det konkurreres i 500 meter, 1000 meter og 3000 meter for kvinner og 500 meter, 1000 meter og 5000 meter for menn.

Statsminister Erna Solberg (H) og kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) er blant dem som tar turen til Vikingskipet.

Personvernpolicy