Aktor krever 1,5 års fengsel i bildrapssak

To kvinner omkom på stedet etter at de ble påkjørt på en gangvei i Kjølsdalen mellom Nordfjordeid og Måløy i Sogn og Fjordane i romjulen 2018. Aktor mener at sjåføren skal fengsles i halvannet år.
To kvinner omkom på stedet etter at de ble påkjørt på en gangvei i Kjølsdalen mellom Nordfjordeid og Måløy i Sogn og Fjordane i romjulen 2018. Aktor mener at sjåføren skal fengsles i halvannet år. Foto: Siri Kolseth/fjordenes Tidende / NTB scanpix

Aktor har lagt ned påstand om fengsel i halvannet år for en 54 år gammel sjåfør som er tiltalt for uaktsomt drap på to fotgjengere i Nordfjord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To kvinner på 65 og 57 år mistet livet da de ble påkjørt på en gangvei i Nordfjordeid i romjulen 2018. Aktor i saken, Kristine Herrebrøden, mener at den nå 54 år gamle sjåføren at mannen sovnet bak rattet, eventuelt var uoppmerksom over lengre tid.

Hun viste i retten torsdag til at mannen tidligere er domfelt for ruskjøring, og at allmennpreventive hensyn veier tungt, skriver Bergens Tidende.

Mannen er tiltalt for uaktsomt drap, farlig kjøring, kjøring i ruspåvirket tilstand og bruk av narkotika. Ifølge påtalemyndigheten var han påvirket av amfetamin og klonazepam. 54-åringen erkjenner ikke straffskyld.

Ulykken skjedde på en gangvei i Kjølsdalen i Stad kommune på kvelden tredje juledag i 2018. De to kvinnene ble erklært døde på stedet. Den tiltalte har i retten sagt at han ikke husker stort fra tiden før, under og etter ulykken.

Rettssaken i Sogn og Fjordane tingrett startet tirsdag og ble avsluttet torsdag.

Personvernpolicy