Aktor krever 1,5 års fengsel i bildrapssak

To kvinner omkom på stedet etter at de ble påkjørt på en gangvei i Kjølsdalen mellom Nordfjordeid og Måløy i Sogn og Fjordane i romjulen 2018. Aktor mener at sjåføren skal fengsles i halvannet år.
To kvinner omkom på stedet etter at de ble påkjørt på en gangvei i Kjølsdalen mellom Nordfjordeid og Måløy i Sogn og Fjordane i romjulen 2018. Aktor mener at sjåføren skal fengsles i halvannet år. Foto: Siri Kolseth/fjordenes Tidende / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktor har lagt ned påstand om fengsel i halvannet år for en 54 år gammel sjåfør som er tiltalt for uaktsomt drap på to fotgjengere i Nordfjord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

To kvinner på 65 og 57 år mistet livet da de ble påkjørt på en gangvei i Nordfjordeid i romjulen 2018. Aktor i saken, Kristine Herrebrøden, mener at den nå 54 år gamle sjåføren at mannen sovnet bak rattet, eventuelt var uoppmerksom over lengre tid.

Hun viste i retten torsdag til at mannen tidligere er domfelt for ruskjøring, og at allmennpreventive hensyn veier tungt, skriver Bergens Tidende.

Mannen er tiltalt for uaktsomt drap, farlig kjøring, kjøring i ruspåvirket tilstand og bruk av narkotika. Ifølge påtalemyndigheten var han påvirket av amfetamin og klonazepam. 54-åringen erkjenner ikke straffskyld.

Ulykken skjedde på en gangvei i Kjølsdalen i Stad kommune på kvelden tredje juledag i 2018. De to kvinnene ble erklært døde på stedet. Den tiltalte har i retten sagt at han ikke husker stort fra tiden før, under og etter ulykken.

Rettssaken i Sogn og Fjordane tingrett startet tirsdag og ble avsluttet torsdag.