Dette skjedde i natt

Arkivfoto: Carina Johansen / NTB scanpix
Arkivfoto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 25. februar.

Equinor dropper leteboring utenfor Australia

Equinor har gitt beskjed til myndighetene i Australia om de dropper planene om leteboring i Australbukta utenfor kysten i Sør-Australia, til tross for at selskapet like før jul fikk grønt lys til for en miljøplan for oljeboring der.

Equinor har besluttet å stoppe planene fordi «muligheten ikke er kommersielt konkurransedyktig». Det berørte surfemiljøet i delstaten Sør-Australia er blant dem som jubler etter avgjørelsen.

Svensk forlegger dømt til fengsel i Kina

Den fengslede svenske forleggeren Gui Minhai er dømt til fengsel i ti år i en kinesisk domstol i byen Ningbol, melder nyhetsbyrået Reuters. Han har sittet fengslet i Kina siden 2015.

Den svenske statsborgeren av kinesisk opprinnelse startet i 2012 et forlag i Hongkong som utgir bøker som det kinesiske kommunistpartiet har erklært forbudt.

Fjerde dødsoffer fra viruscruise

En fjerde passasjer fra det virusrammede cruiseskipet Diamond Princess i Japan har omkommet etter å ha blitt diagnostisert med det nye koronaviruset.

Den syke var en mann i 80-årene som ble fraktet fra den isolerte cruiseskipet og til sykehus i Japan. Lokale medier melder at mannen hadde påvist smitte fra covid-19-viruset og at han døde av lungebetennelse.

Italiener på Tenerife med covid-19

En italiensk turist på øya Tenerife har fått påvist smitte av det nye koronaviruset covid-19, opplyser Kanariøyenes president Ángel Víctor Torres Twitter , melder VG.

Den smittede er lege og hjemmehørende i Lombardia i Nord-Italia og kjente at han hadde symptomer og feber. Det er nettopp i Lombardia-regionen det største utbruddet av virussmitte er registrert i Europa.

Kraftig børsras i Asia

Frykt og uro over konsekvensene av den pågående spredningen av koronaviruset covid-19 preger verdens finansmarkeder. I Tokyo falt Nikkei-indeksen med 3,58 prosent da handelen startet tirsdag. Den bredere sammensatte Topix-indeksen gikk 3,53 prosent tilbake.

Hang Seng-indeksen i Hongkong falt moderate 0,37 prosent mens Shanghai Composite Index gikk 1,62 prosent tilbake. Shenzhen Composite Index falt derimot mer merkbart med 2,09 prosent da handelen startet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden