Cash og covid-19 gir problemer for Norwegian

Utbruddet av det nye koronaviruset kan gjøre at folk endrer reiseplanene sine. Det er dårlig nytt for Norwegian, som også kan trenge friske midler i løpet av året, ifølge en analyse fra meglerhuset ABG Sundal Collier. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Utbruddet av det nye koronaviruset kan gjøre at folk endrer reiseplanene sine. Det er dårlig nytt for Norwegian, som også kan trenge friske midler i løpet av året, ifølge en analyse fra meglerhuset ABG Sundal Collier. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Utbruddet av det nye koronaviruset kan gjøre at folk endrer reiseplanene sine. Dårlig nytt for Norwegian, som også kan trenge en ny kontantinnsprøytning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frykt for koronaviruset og fall i oljeprisen bidro til den verste dagen på Oslo Børs hittil i 2020. Norwegian falt med 14,6 prosent på Oslo Børs mandag og var en av dagens store tapere.

Flere kan komme til å forandre på ferieplanene på grunn av virusutbruddet. En analyse fra meglerhuset ABG Sundal Collier viser at flyselskapet også møter andre utfordringer, skriver Dagens Næringsliv.

«Vår hovedbekymring er selskapets likviditetssituasjon, hvor selskapet hadde 3,1 milliarder kroner i kontanter ved utgangen av 2019, sammenlignet med vårt estimat på fem milliarder kroner,» påpeker analytiker Petter Nystrøm i analysen.

Norwegian har de to siste årene hentet friske penger og tatt opp nye milliardlån på grunn av likviditetsproblemer.

Nystrøm sier til DN at situasjonen ser mørkere ut enn for noen uker siden og at det er fare for at Norwegian må skaffe friske penger i år. Årsaken er at den såkalte arbeidskapitalen øker fordi penger blir holdt tilbake fra dem som formidler mellom kredittkortselskaper og butikker. Den noe særegne pengeknipen rammer slik Norwegians likviditet.

Personvernpolicy