Tomannsbolig brant ned i Florø

13 personer ble evakuert fra en tomannsbolig og to nabohus i Florø i Nordfjord fredag. Brannvesenet holder lørdag morgen på med etterslokking.

Vest politidistrikt fikk melding om brannen i tomannsboligen fredag klokken 23.39, og alle nødetater ble sendt til stedet.

Brannmannskapene klarte ikke å hindre at tomannsboligen ble flammenes rov, og politiet melder klokka 1.45 at det foretas en kontrollert nedbrenning.

I 6.30-tiden lørdag morgen melder politiet at brannvesenet fremdeles jobber med etterslokking på stedet.

– Huset er totalt nedbrent. Politiet venter nå på å gå inn å gjøre sine undersøkelser, sier operasjonsleder Steinar Hausvik til Bergens Tidende.

I alt ble 13 personer evakuert fra det brennende huset og to nabohus. Ni personer ble først evakuert fra den brennende tomannsboligen, deretter fire fra to nabohus.

– Vi har ikke oversikt over hvilke deler av boligen de oppholdt seg i. Vi har ikke melding om noen skadde så langt, men noen brannfolk har fått i seg litt røyk, sa Hausvik til NTB natt til lørdag.

Brannfolkene fikk behandling av helsepersonell på stedet.

Hausvik sier til Bergens Tidende at de ni som er evakuert fra tomannsboligen, er sendt hjem til venner og bekjente, eller har tatt inn på hotell.

Det var mye røyk og vind i området, og beboere i nærheten fikk beskjed om å holde vinduene lukket. Politiet kjenner ikke til årsaken til brannen.

Personvernpolicy