Flere stengte fjelloverganger stengt – kommuner i Finnmark isolert

Video: Nordkapp og Osterøy er fortsatt isolert etter ras. Samtidig fører uvær til flere stengte fjelloverganger i Sør-Norge.

Uvær og rasfare fører til at flere fjelloverganger i Sør-Norge er stengt. I Finnmark er flere kommuner isolert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkesvei 53 Tyin-Årdal er stengt på grunn av uvær, mens fylkesvei 50 Hol-Aurland er midlertidig stengt på grunn av snøras og fare for ras. Det vil ikke gjøres en ny vurdering her før mandag.

Riksvei 13 Vikafjellet er stengt, men det vil gjøres en ny vurdering lørdag klokken 10.

Riksvei 7 Hardangervidda er stengt og vil ikke åpnes fredag.

E16 Filefjell og riksvei 52 Hemsedal er åpent, mens E143 Haukelifjell er åpen for kolonnekjøring. Her det snø- og isdekke og fare for glatte partier.

Ventes mye nedbør

Det er sendt ut gult farevarsel for store deler av Sør-Norge inn mot helgen. I løpet av helgen er det ventet mellom 50 til 130 millimeter på Vestlandet og mellom 40 og 70 millimeter i Agder.

Det er videre stor snøskredfare på Voss, Hardanger og Heiane fredag, skriver Varsom.no.

Det er sendt ut gult farevarsel for Østfold, Oslo, Akershus, Buskerud og Vestfold. Her er det ventet høy vannstand fredag ettermiddag, skriver Yr.no.

Undersøkelse: Over halvparten savner snøen

Finnmark

Tre hendelser på E69 i Nordkapp førte til at rundt 40 personer ble evakuert torsdag ettermiddag. Fredag formiddag melder Statens vegvesen at E69 åpner for kolonnekjøring klokka 12.

En utenlandsk buss med 17 passasjerer er hentet ut fra området med egen kolonne i formiddag.

Fredag formiddag er fortsatt fem kommuner i Finnmark isolert fra omverdenen. Statens vegvesen vurderer fortløpende hvilke veier som kan åpnes i løpet av dagen.

Osterøy

Det pågår fortsatt opprydning- og sikringsarbeid etter at det gikk et jordras ved Kallestadsundet på Osterøy i Vestland lørdag kveld. Raset etterlot rundt 60 innbyggere nordøst på øya isolert.

Det tilbys båtskyss til og fra Osterøy til veien er åpen igjen. Det tas en ny vurdering av veien fredag formiddag, opplyser Vaksdal kommune.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy