MDG vil se på hasjsalg på polet

MDG i Bergen vil utrede alt fra prøveprosjekter med hasj på Vinmonopolet til å bruke andre rusmidler i helsetjenesten. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
MDG i Bergen vil utrede alt fra prøveprosjekter med hasj på Vinmonopolet til å bruke andre rusmidler i helsetjenesten. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Når byrådet i Bergen denne uka vurderer rusreformen, som avkriminaliserer rusbruk, kommer Miljøpartiet De Grønne med et enda mer liberaliserende forslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I altfor lang tid har norsk ruspolitikk blitt styrt av for­dommer og moral. Nå trenger vi en kunnskapsbasert ruspolitikk. Rusreformen er et viktig skritt, men vi har fortsatt en vei å gå, sier Christine Ødegaard (MDG) til Bergens Tidende.

Regjeringens rusreformutvalg har kommet fram til forslaget til endringer i ruspolitikken og lovene i Norge, som blant annet medfører at man skal ikke få straff for å bruke og være i besittelse av en viss mengde rusmidler, men det er likevel ikke lov å bruke rusmidlene. MDG mener altså reformen ikke går langt nok.

De vil fremme en rekke forslag i Bergen bystyre. Blant annet ønsker partiet å utrede muligheten for legalisering av de lettere stoffene med mindre skadepotensial.

– Det kan bety at vi vil utrede alt fra prøveprosjekter med hasj på polet, til å bruke andre rusmidler i helsetjenesten. Noen vil fortsatt være strengt regulert, fordi skadevirkningen er så stor, sier hun.