Dette skjedde i natt

Foto: Michael Probst / AP / NTB scanpix
Foto: Michael Probst / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 20. februar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kraftig brann i Dombås kirke

Det var i natt åpne flammer i og utenpå Dombås kirke, og brannvesenet slet lenge med å få kontroll på brannen. Kommunen har satt krisestab for å bistå imulig evakuering av naboer.

– Dette er helt tragisk. Kirken er et viktig samlingspunkt og et historisk bygg, sier ordfører Astrid Skomakerstuen Ruste (Ap) i Dovre kommune til NTB.

Åtte drept og flere skadd i skyting

Politiet bekrefter at åtte personer er døde og fem alvorlig såret etter to skyteepisoder i den vesttyske byen Hanau i delstaten Hessen onsdag kveld.

En gjerningsmann skjøt mot to barer i byen og ble tidlig torsdag morgen funnet død i sitt hjem. Der fant politiet ytterligere en død person.

Bloomberg fikk gjennomgå i debatt

Elizabeth Warren beskrev nykommer Michael Bloomberg som en milliardær som kaller kvinner «feite kvinnfolk» og «lesber med hestetryner» i Demokratenes debatt i Las Vegas.

Også Bernie Sanders hamret løs på Bloomberg, og trakk fram hans tidligere støtte til republikaneren George W. Bush og motstanden mot å heve minimumslønnen i USA.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nedgang i antall nye virussmittede og døde

Ifølge de siste tallene har kun 349 personer fått påvist det nye koronaviruset i Hubei-provinsen det siste døgnet, mens 108 nye, smittet av covid-19, er døde. Årsaken er at Kina endrer beslutningen om å diagnostisere pasienter klinisk.

Samtidig øker tallet på smittede i Sør-Korea til 82. To passasjerer på cruiseskipet Diamond Princess i Japan er i tillegg bekreftet døde etter virsusmitte.

A-ha-låt spilt mer enn 1 milliard ganger

A-has megahit «Take on Me» har rundet 1 milliard visninger på YouTube. Popgruppen startet onsdag en lang turné.

Ifølge people.com har bare fire sanger fra forrige århundre oppnådd dette tidligere. Sangen fra 1984 har også toppet hitlistene i 36 land.