Bergensbanen igjen åpen for trafikk etter snøskred

Snøraset mellom Myrdal og Hallingskeid, like øst for Kleven bru, traff et snøoverbygg. Foto: Spordrift / NTB scanpix
Snøraset mellom Myrdal og Hallingskeid, like øst for Kleven bru, traff et snøoverbygg. Foto: Spordrift / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergensbanen er gjenåpnet for trafikk etter snøskred mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skredet traff et snøoverbygg mellom Myrdal og Hallingskeid. Rundt 25 meter av bygget ble skadd, og kontaktledningen ble revet ned på strekningen.

Bane Nor estimerte først at strekningen mellom Ustaoset og Myrdal kunne gjenåpnes ved midnatt natt til torsdag. Klokken 5 torsdag morgen meldes det at Bergensbanen er åpen for trafikk.

– Onsdag ble rasstedet ryddet for snø og det ødelagte snøoverbygget ble fjernet. Strekningen som har vært stengt for trafikk, ble også ryddet for snø. Kontaktledningen måtte også repareres. Strekningen åpnet for togtrafikk rundt klokken 02:00, natt til torsdag, skriver Bane Nor i en oppdatering.

Tilbake rundt lunsj

Kommunikasjonssjef Gina Scholz i Vy opplyste onsdag at det ville være buss for tog onsdag og natt til torsdag. Morgentogene står også i fare for å bli erstattet med alternative framkomstmidler.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har brukt natten, og kommer nok også til å bruke litt av morgenen, til å få togene på riktig plass. Tanken er at vi skal få de ut å kjøre igjen rundt klokken 12, sier Scholz til NTB klokken 5.25 torsdag.

– Vi er veldig glade for at det nå åpner igjen, og at vi kan kjøre tog over vidden, legger hun til.

Vanskelige arbeid

Bane Nor har omtalt ryddearbeidet som utfordrende på grunn av de store snømengdene i fjellet.

Onsdag ettermiddag hadde en arbeidsmaskin kjørt seg fast i en 60 meter lang og 4 meter høy snøfonn én kilometer øst for Finse. Maskinen kom seg etter hvert løs, slik at brøytingen kunne fortsette.

Lokaltogene mellom Bergen, Voss og Myrdal har gått som normalt.