Bombegruppa rykket ut til gjenbruksstasjon i Oslo

Politiets bombegruppe undersøker om konteinere ved et gjenvinningsanlegg i Oslo inneholder sprengstoff eller ammunisjon. Arkivfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Politiets bombegruppe undersøker om konteinere ved et gjenvinningsanlegg i Oslo inneholder sprengstoff eller ammunisjon. Arkivfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Store deler av Haraldrud gjenbruksstasjon i Oslo går igjen som normalt etter at det ble evakuert i forbindelse med funn av mulige eksplosiver.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

60 personer ble evakuert tidligere onsdag ettermiddag, men VG skriver nå at store deler av Norsk Gjenvinnings anlegg går som normalt etter det mulige funnet av sprengstoff.

Politiets innsatsleder Kristoffer Bang sa til VG rundt klokken 15 at de foreløpig ikke har funnet noe som er farlig.

– Opplysningene gikk på at det kunne være ammunisjon eller sprengstoff, derfor må vi ta sikkerheten først, sier Bang.

Politiet skriver på Twitter at det ikke er mistanke om noe kriminelt.

De mulige eksplosivene ble funnet i en konteiner.

Kunde meldte fra

Ingrid Bjørdal i Norsk Gjenvinning opplyser til NRK at det var en kunde som i etterkant av en levering oppdaget at det kunne være fare for at det var levert eksplosiver.

– Vi vet hvem som er avsender av avfallet, og det vil bli en naturlig oppfølging om det kan være noe mer der det kommer fra. Vi vet ikke nå så veldig mye om dette, det skal være avfall etter rivning på en branntomt, sier Bjørdal til NRK.

Saken oppdateres