Politidirektoratet med ny metoo-undersøkelse i politiet

Politidirektoratet ønsker å komme til bunns ikke bare i hvor mange som har opplevd noe det siste året på arbeidsplassen, men hvor ofte ofre i så fall har vært utsatt for uønsket seksuell ­opp­merk­somhet, hvem som har stått bak, og i hvilken kontekst oppmerksomheten har fremkommet. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Politidirektoratet ønsker å komme til bunns ikke bare i hvor mange som har opplevd noe det siste året på arbeidsplassen, men hvor ofte ofre i så fall har vært utsatt for uønsket seksuell ­opp­merk­somhet, hvem som har stått bak, og i hvilken kontekst oppmerksomheten har fremkommet. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2017 stilte Politidirektoratet spørsmål om metoo i en ­undersøkelse. Nå følger de opp med spørsmål om uønsket seksuell oppmerksomhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjersti Jørgensen, seksjonssjef i i-seksjonen hos Politidirektoratet (Pod), sier til Bergens Tidende at de nettopp har sendt ut en undersøkelse til landets politifolk med spørsmål om tematikken rundt metoo og ukultur i politiet.

– Vi skal rydde opp. Alle fortjener en trygg arbeidsplass uten seksuell trakassering, sier Jørgensen.

– Vi tar disse sakene og ­temaet på alvor. I 2017 stilte vi spørsmål om metoo i en ­medarbeiderundersøkelse. Nå gjør vi det samme, sier hun.

I undersøkelsen i 2017 svarte 2 prosent av de politiansatte, mer enn 300, at de hadde opplevd uønsket seksuell opp­merksomhet i løpet av det siste året.

Nå vil Pod nyansere undersøkelsen med flere spørsmål og flere svar­alternativ. De ønsker å komme til bunns ikke bare i hvor mange som har opplevd noe det siste året på arbeidsplassen, men hvor ofte ofre i så fall har vært utsatt for uønsket seksuell ­opp­merk­somhet, hvem som har stått bak, og i hvilken kontekst oppmerksomheten har fremkommet. Ikke minst: Har det blitt varslet?

Undersøkelsen skal være anonym, og resultatene ventet i slutten av mars.