Jakten på Norges mest attraktive by er i gang

I fjor ble Bergen, her sett fra Ulriken, kåret til Norges mest attraktive by. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
I fjor ble Bergen, her sett fra Ulriken, kåret til Norges mest attraktive by. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommunaldepartementet skal kåre «Norges mest attraktive by», og alle innbyggere oppfordres til å nominere kandidater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mange kommuner jobber for å skape levende og bærekraftige lokalsamfunn. For å motivere til økt innsats og løfte fram gode eksempler deler vi ut Attraktiv byprisen. Nå trenger vi hjelp til å finne årets vinner, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) i en pressemelding.

Fram til søndag 15. mars kan alle nordmenn nominere sine favorittbyer eller -steder.

– Vi leter etter byer og bygder som for eksempel har jobbet for å bli mer inkluderende og trygge, som har utviklet gode tilbud til barn, unge og eldre, eller som har bidratt til å gjøre luftkvaliteten bedre. Eller kanskje de har gjort noe helt annet, sier Astrup.

Sivilarkitekt Alexandria Algard skal lede en uavhengig jury som til slutt skal velge ut en verdig vinner.

Prisen, som i år deles ut for sjette gang, skal deles ut i juni. Vinneren mottar 125.000 kroner i prispenger, i tillegg til et diplom og en plakett.

Bergen gikk av med seieren i fjorårets kåring. Før det vant Kristiansand, Fredrikstad og Bodø. Da prisen ble delt ut for første gang i 2015 var det Trondheim, Helse Midt og St. Olavs hospital som vant.