Frp og FNB har anmeldt Lan Marie Berg og Raymond Johansen

Byrådsleder i Oslo kommune Raymond Johansen og miljøbyråd Lan Marie Berg under MDG landsmøte i Oslo.
Byrådsleder i Oslo kommune Raymond Johansen og miljøbyråd Lan Marie Berg under MDG landsmøte i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tone Ims Larssen (Frp) og Cecilie Lyngby (FNB) har anmeldt byråd Lan Marie Berg (MDG) og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) for brudd på arbeidsmiljøloven i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er Cecilie Lyngby fra Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) som lørdag ettermiddag skriver på Facebook at anmeldelsen mot de to Oslo-politikerne er levert.

«Da har jeg vært og levert en anmeldelse sammen med Tone Larssen fra FrP. Dette er den juridiske siden av alle bruddene. Høring og mistillit er den politiske siden som vil gå sin gang uavhengig denne anmeldelsen», skriver FNB-politikeren i innlegget som også inneholder et bilde av henne og Larssen utenfor Politihuset.

Lyngby har også publisert et bilde av anmeldelsen, hvor de skriver:

«Vi tillater oss å anmelde byrådsleder Raymond Johansen og byråd Lan Marie Berg som de øverste ansvarlige sammen med etatsdirektøren, for mange tusen brudd på arbeidsmiljølovens ulike bestemmelser i flere kommunale etater.»

Fredag varslet Frp-politiker Tone Ims Larssen at anmeldelsen ville komme.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vil levere anmeldelsen til Oslo politidistrikt lørdag. Jeg velger å politianmelde Lan Marie Berg og Raymond Johansen på bakgrunn av alle bruddene på arbeidsmiljøloven som har blitt gjort fra 2016 og fram til i dag, sa hun Dagbladet, som først omtalte saken.

Overfor Dagbladet avfeier Raymond Johansen anmeldelsen som et forsøk på å skape oppmerksomhet.

Oslo Frps leder, Tone Ims Larssen, vil ha bompengekutt i statsbudsjettet. Foto: Mimsy Møller
Oslo Frps leder, Tone Ims Larssen, vil ha bompengekutt i statsbudsjettet. Foto: Mimsy Møller

– Politianmeldelse av politiske kollegaer, staten, kommunen og organisasjoner har vært en vanlig metode for Frp-politikere for å skape oppmerksomhet og omtale, sier Johansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han henviser også til at Carl I. Hagen tidligere også anmeldte en av hans byrådkollegaer i en annen sak.

Les også: Enda flere lovbrudd i søppelsaken i Oslo

250.000 brudd

Bakgrunnen for varselet om anmeldelse er en kartlegging som viser at det har vært opp mot 250.000 brudd på arbeidsmiljøloven i Oslo kommune.

Artikkelen fortsetter under annonsen

NRK meldte om kritikk mot Lan Marie Berg og daværende helsebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) i kommunerevisjonens rapport, etter NRKs avsløringer om arbeidsmiljølov-bruddene.

Til Dagbladet sier Larssen at hun mener Berg ikke har forklart seg godt nok om bruddene på arbeidsmiljøloven og mener at hun bør politietterforskes på lik mine med tidligere Veireno-sjef Johnny Enger.

Veireno dømt i Høyesterett

Tidligere denne uken ble Enger i Høyesterett dømt til 120 dagers fengsel for sine brudd på arbeidsmiljøloven under søppelkrisen i Oslo i 2017.

Lan Marie Berg er i permisjon og overfor Dagbladet har MDG henvist til byrådslederen for kommentarer.

– Veireno drev med det Høyesterett i dommen sier er «omfattende», «bevisste», «forsettlige» og «systematiske» overtredelser av arbeidstidsbestemmelsene, sier Johansen og påpeker «ryddejobben byrådet og kommunen har gjort etter søppelskandalen har gitt resultater» Johansen mener det i dag er gode rutiner og god drift rundt avfallshåndteringen i Oslo, med få brudd på arbeidstidsbestemmelsene i Renovasjonsetaten.

Video: Siv Jensen stiller Erna Solberg til veggs: