Aktor ba om over fire års fengsel for bedrageritiltalt bruktbilforhandler

Artikkelen fortsetter under annonsen

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om fire år og fem måneder fengsel for en bruktbilforhandler fra Arendal tiltalt for bedrageri for 29 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Samlet vurdering mener påtalemyndigheten at en passende straff hensyntatt rabatt, uten å ta for hardt i, kan settes til fire år og fem måneders fengsel, sa aktor Hans Olav Røyr torsdag i sin straffepåstand i saken mot tidligere bilforhandleren i Arendal ifølge Agderposten.

Den 43 år gamle mannen drev i mange år en av landets største bruktbilforretninger og verksted som spesialiserte seg på å reparere kollisjonsskadde og kondemnerte biler.

Stor fare

Da selskapet gikk konkurs i 2016 etterforsket politiet en lang rekke saker mot ham som har resultert i en 29 sider lang tiltale. Der er han beskyldt for samlede lånebedragerier for rundt 29 millioner kroner, grov økonomisk utroskap, bounndragelse, dokumentfalsk, brudd på bokførings- og forurensningslov, samt skremmende og plagsom atferd.

Under prosedyren torsdag sa aktor Røyr at 43-åringen hadde utsatt familie for fare for straff, samt at kundene hans var påført fare for til dels store økonomiske tap i tillegg til fare for ulykker ved å selge trafikkfarlige kjøretøyer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Alt dette er gjort for eget behov for vinning, sa Røyr ifølge bladet Motor, som også har fulgt rettssaken tett.

Mener det er tvil

I tillegg til straffen i fengsel mener påtalemyndigheten at den tidligere bruktbilselgeren bør fradømmes retten til å drive egen virksomhet i fem år.

Mannen forsvarer, advokat Ida Andenæs, startet sin prosedyre med at klienten ikke kunne dømmes for alle punktene i tiltalen og minnet retten om at tvil i saken skal komme 43-åringen til gode.

43-åringen er dessuten også siktet for grov korrupsjon sammen med en tidligere ansatt ved Arendal trafikkstasjon på Stoa, men dette forholdet er ikke en del av rettssaken som har pågått i Aust-Agder tingrett de siste seks ukene, skriver Agderposten.