Jotuns fabrikker i Kina åpnet igjen etter virusutbrudd

Konserndirektør Morten Fon i Jotun AS sier at selskapets fabrikker i Kina er åpne igjen. Her er Fon under NHOs årskonferanse i 2019.
Konserndirektør Morten Fon i Jotun AS sier at selskapets fabrikker i Kina er åpne igjen. Her er Fon under NHOs årskonferanse i 2019. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jotuns fabrikker i Zhangjiagang og Qingdao i Kina åpnet mandag etter å ha vært stengt på grunn av det farlige virusutbruddet i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Malingprodusenten har over 1.600 ansatte på sine to fabrikker i Kina. Stengningen har ført til redusert salg de siste ukene, sier konsernsjef Morten Fon i Jotun til Dagens Næringsliv.

– Vi har fulgt myndighetenes restriksjoner og måtte stenge våre kontorer og fabrikker. Det har medført at vi nærmest ikke har hatt noen leveranser fra Kina siden myndighetene slo alarm. Kundene våre reagerte på samme måte som oss. Salget er redusert, for å si det pent, sier Fon til avisa.

Det vil ta noen dager før fabrikkene i Kina er tilbake i full produksjon. Konsernsjefen sier at Jotun til tross for stillstanden i Kina har omsatt like mye i år som i fjor.