Strid i Frelsesarmeen om likekjønnet vigsel

De konservative og liberale fløyene i Frelsesarmeen har opprettet private Facebook-grupper for å samle tilhengere i det stridende spørsmålet om likekjønnet vigsel. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
De konservative og liberale fløyene i Frelsesarmeen har opprettet private Facebook-grupper for å samle tilhengere i det stridende spørsmålet om likekjønnet vigsel. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De konservative og liberale fløyene i Frelsesarmeen har opprettet Facebook-grupper der de mobiliserer meningstilhengere i spørsmålet om likekjønnet vigsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver Vårt Land.

Rett før jul ble den private Facebook-gruppen med navnet «For en åpen og inkluderende Frelsesarmé» opprettet. Den 30. desember ble en annen privat Facebook-gruppe startet kalt «Én Frelsesarmé – med kjærlighet til sannheten»

Medlemmene av den første gruppen «ønsker at Frelsesarmeen skal være åpen og inkluderende overfor alle mennesker, uansett kjønn eller seksuell legning». Den andre gruppen er for folk som mener Frelsesarmeen ikke kan «leve med delt syn i saker som eksempelvis samkjønnede relasjoner, samboerskap og abort».

Marta Maria Espeseth er leder for frelsesarmékorpsene i Gol og Fagernes og sitter i Frelsesarmeens etiske råd. Hun uttaler seg på vegne av gruppen «For en åpen og inkluderende Frelsesarmé», og ønsker at Frelsesarmeen skal endre regelverket, slik at homofile par kan bli soldater og offiserer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Administratorene av Facebook-gruppen «Én Frelsesarmé – med kjærlighet til sannheten» har ikke ønsket å uttale seg, skriver avisen.

I en tekstmelding til Vårt Land skriver nestleder i Frelsesarmeen i Norge, Bente S. Gundersen, at det i Frelsesarmeen er høyt under taket for ulike ståsteder.

– Da er det ikke unaturlig at det dukker opp ulike fora for meningsutveksling, og vi er glade for alle utvekslinger hvor vi ser respekt for hverandre uavhengig av synspunkter. Vi ønsker en samtale som ikke polariserer, men som belyser godt og øker forståelsen for hvordan vi kan leve med uenighet, uttaler nestlederen.