Båtulykke i Namsos henlagt – politiet kan ikke fastslå årsak

Ingrid Aune og Eivind Olav Kjelbotn Evensen mistet livet i båtulykken i Namsos. Foto: Karl Erik Hovik Aune / Namdalsavisa / NTB scanpix
Ingrid Aune og Eivind Olav Kjelbotn Evensen mistet livet i båtulykken i Namsos. Foto: Karl Erik Hovik Aune / Namdalsavisa / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har ikke klart å fastslå med sikkerhet hva som forårsaket båtulykken der Malvik-ordfører Ingrid Johansen Aune og Eivind Olav Kjelbotn Evensen døde. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulykken skjedde i Namsos natt til 1. august.

Fritidsbåten med kjæresteparet Ingrid Johansen Aune (33) og Eivind Olav Kjelbotn Evensen (43) havnet på et skjær utenfor Namsos.

– Saken er nå henlagt av Trøndelag statsadvokatembeter. Etterforskningen har påvist at flere faktorer kan ha virket inn på hendelsesforløpet. Det har ikke latt seg gjøre å fastslå med sikkerhet hva som forårsaket ulykken, skriver Trøndelag politidistrikt i en pressemelding tirsdag.

I etterforskningen er det gjennomført flere vitneavhør, og data fra båtens kartplotter er gjennomgått. Etterforskningen har ikke med sikkerhet kunnet fastslå hvem av de to som var fører av båten på ulykkestidspunktet.

Av hensyn til de avdødes etterlatte ønsker ikke politiet å gi ytterligere detaljer fra etterforskningen.

Ingrid Johansen Aune (Ap) hadde vært ordfører i Malvik siden 2015. En rekke Ap-topper var til stede i begravelsen hennes. Eivind Olav Kjelbotn Evensen var kommunepsykolog i Namsos.