Dette skjedde i natt

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 11. februar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekstremværet Elsa preget kysten

Ved midnatt gikk vannet over Bryggen i Bergen, og det passerte 239 centimeter over sjøkartnull. Bare én gang tidligere i historien har vannstanden blitt målt høyere, og det var i 1990.

I Stavanger stanset stormfloa to centimeter under den gamle rekorden.

Over 1.000 virusdøde

1.016 har dødd av det nye coronaviruset i Kina, opplyser myndighetene i landet.

Økningen kommer etter at det ble meldt om 108 nye dødsfall. 103 av dem i Hubei-provinsen, der utbruddet startet. Over 42.600 er smittet av Wuhan-viruset.

Sinn Féin nest største parti

Venstreorienterte Sinn Féin blir det nest største partiet i nasjonalforsamlingen i Irland etter å ha vunnet valget lørdag og ryster det politiske landskapet.

Opptellingen etter valget lørdag ble ferdig natt til tirsdag. Den viser at Sinn Féin sikrer seg 37 av de 160 plassene i Dail, underhuset i det irske parlamentet. Sentrumspartiet Fianna Fáil fikk én representant mer med 38, og statsminister Leo Varadkars parti Fine Gail endte med 35 representanter.

Ber om fengsel for Stone

Påtalemyndigheten i USA ber om at Roger Stone, president Donald Trumps tidligere rådgiver, dømmes til opp mot ni år i fengsel.

Trumps nære medarbeider Roger Stone ble i november kjent skyldig på alle punkter i saken mot ham, som blant annet omfatter vitnepåvirkning og å ha løyet for Kongressen.