Elleve personer evakuert etter stor rekkehusbrann

Det brenner i seks leiligheter i et rekkehus i Tønsberg.
Det brenner i seks leiligheter i et rekkehus i Tønsberg. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen / NTB scanpix

Elleve personer ble evakuert etter en omfattende brann i et rekkehus med seks leiligheter i Tønsberg. Alle beboerne er gjort rede for. Ingen ble skadd. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen spredte seg svært raskt gjennom loftet i bygget, ifølge vakthavende brannsjef Einar Flogeland i Vestfold.

– Dessverre har alt i leilighetene gått tapt. Brannmannskapene maktet heldigvis å stoppe spredning til de to rekkehusene på hver side av de seks leilighetene, sier Flogeland.

Rekkehuset som brant, ligger i Skogveien på Barkåker i Tønsberg. Melding om brannen kom klokka 9.23 mandag.

Ingen ble skadd

Alle beboerne er gjort rede for, og elleve personer ble evakuert. En person fikk i seg røyk, ifølge politiet. Publikum ble bedt om å holde avstand på grunn av den kraftige røyken på stedet.

Brannmannskaper bruker lift for å etterslokke. Røykdykkere har gjennomført søk i bygget og skal foreta ytterligere søk i leilighetene hvor det ikke er fare for ras. Taket i fem av leilighetene raste sammen.

– På grunn av at taket raste tidlig, ligger rester fra dette slik at det for øyeblikket hindrer atkomst, sier Flogeland.

Vinduene sprakk i nabobygg

Det er to rekkehus på hver side av bygget som brant.

– I nabobygget har det vært så varmt at det første laget av vinduet har sprukket, men vi kom i tide og fikk stoppet faren for spredning, sier Flogeland.

Brannvesenet opplyste først at det brant i fem av seks leiligheter, men i 10-tiden var også den siste leiligheten i full fyr.

Personvernpolicy