Dette skjedde i natt

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 7. februar.

Mann omkom i brann i Lakselv

En mann i slutten av 50-årene omkom, mens tre andre beboere er uskadd etter en brann i en tremannsbolig i Lakselv i Finnmark natt til fredag.

Politiet i Finnmark meldte om brannen like etter midnatt. En av de fire som ble evakuert, fikk livreddende førstehjelp, men livet sto ikke til å redde. De tre andre er uskadde.

Trump: USA har drept al-Qaida-topp i Jemen

USAs president Donald Trump bekrefter at amerikanske styrker har drept lederen av al-Qaida på den arabiske halvøy (Aqap) i Jemen, Qasim al-Rimi.

Trump antydet allerede forrige uke at en al-Qaida-topp ble drept i et droneangrep i Jemen, men han sa ikke hvem. Droneangrepet skal ha skjedd 25. januar.

Antall døde av Wuhan-viruset øker

Det siste døgnet har ytterligere 73 personer dødd av det nye coronaviruset i Kina. Antall personer som har dødd av viruset i landet så langt, er steget til 636, opplyser kinesiske myndigheter fredag. I tillegg har to personer dødd av viruset utenfor det kinesiske fastlandet.

Totalt i hele Kina er 31.161 blitt smittet. I tillegg er det bekreftet tilfeller i rundt 20 land.

Fortsatt dødt løp mellom Buttigieg og Sanders i Iowa

Pete Buttigieg og Bernie Sanders står igjen som vinnere etter nominasjonsvalget i Iowa etter at alle stemmene er telt opp tre dager på overtid. Buttigieg har sikret seg 26,2 prosent av delegatene. 0,1 prosentpoeng bak endte Bernie Sanders.

Elizabeth Warren fikk 18 prosent av delegatene, mens Joe Biden, som fikk en kalddusj i nominasjonsvalget, fikk 15,8 prosent av delegatene.

Varmerekord i Antarktis

Argentinsk Antarktis hadde torsdag sin varmeste dag som noensinne er blitt registrert siden målingene startet i området. Gradestokken viste 18,3 grader midt på dagen.

Ifølge meteorologene ved forskningsstasjonen Esperanza er det den høyeste temperaturen som noen gang er blitt registrert siden 1961. Forrige temperaturrekord var på 17,5 grader, og den ble satt 24. mars 2015.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært