Hagen-forsvinningen: Politiet gir opp forsøk på forhandlinger

Dette er saken: Anne-Elisabeth Hagen-bortføringen.

Politiets Krise- og gisselforhandlertjeneste (KGF) har trukket seg som rådgivere for Hagen-familien. 

Det er VG som torsdag kveld melder at KGF, som har spesialkompetanse på å forhandle i gisselsituasjoner, nå trekker seg som rådgivere for familien Hagen.

– Det er ingen dramatikk i dette, men en naturlig konsekvens av at den antatte motparten over tid har vist manglende vilje til å gå inn i reelle forhandlinger. KGF sin rolle justeres i tråd med dette, men vil på kort varsel kunne bistå på nytt dersom behovet skulle tilsi det, sier etterforskningsleder Tommy Brøske til VG.

KGF ble ifølge VG dratt inn i saken allerede samme dag som Anne-Elisabeth Hagen ble meldt kidnappet, 31. oktober 2018. De skal ha bistått ektemannen Tom Hagen gjennom hele saken med rådgiving og mulige forhandlinger med den angivelige motparten.

Kontakten skal ifølge avisen ha blitt gradvis redusert gjennom 2019, før den nå er helt trukket tilbake. De skal ha rådet milliardæren Tom Hagen til å ikke betale motparten over ti millioner kronder, noe han likevel valgte å gjøre 8. juli i fjor sommer.

Anne-Elisabeth Hagen ble i januar registrert som drept i Kripos årlige drapsstatistikk. Politiet etterforsker saken som uløst drap.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært