NOAH varsler søksmål om Stortinget vedtar felling av ulv

I november felte Statens naturoppsyn to ulver fra helikopter i Rendalen kommune etter at Miljødirektoratet ga fellingstillatelse. Foto: Statens Naturoppsyn / NTB scanpix
I november felte Statens naturoppsyn to ulver fra helikopter i Rendalen kommune etter at Miljødirektoratet ga fellingstillatelse. Foto: Statens Naturoppsyn / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom Stortinget vedtar at ulveflokkene i Mangen og Rømskog skal skytes, vil dyrevernorganisasjonen NOAH saksøke staten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Et slikt vedtak vil være ulovlig, og NOAH vil umiddelbart ta rettslige skritt for å hindre at ulver skytes, sier NOAH-leder Siri Martinsen til NTB.

Torsdag skal miljøkomiteen på Stortinget avgi innstilling i sak om å instruere regjeringen i skyting av Mangen- og Rømskogflokkene. NOAH advarer stortingspolitikerne mot å gjøre vedtak som de hevder vil være ulovlige.

– Dersom Stortinget vedtar instruksjon om å skyte ytterligere to ulveflokker i sonen, vil det være skandaløst. Hvis regjeringen velger å følge dette, vil de med viten og vilje bryte loven, sier Martinsen.

Imidlertid er det lite trolig at Stortinget vil fatte et slikt vedtak etter at Frp har snudd i ulvesaken og likevel ikke vil støtte Senterpartiet i at Mangen- og Rømskogflokkene skal felles.

Borgarting lagmannsrett slo i slutten av januar fast at to av tre vedtak om ulvefelling i 2017 og 2018 var ugyldige.

Fra 1. oktober til 27. januar er det dokumentert mellom 86–96 ulver i Norge. Elleve av disse er avlivet eller registrert døde i perioden.