Frp snur i ulvesak – Venstre lettet

Venstre er fornøyd med at Frp snur og ikke lenger vil støtte et ulveforslag fra Senterpartiet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Venstre er fornøyd med at Frp snur og ikke lenger vil støtte et ulveforslag fra Senterpartiet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre er lettet over at Fremskrittspartiet ikke vil støtte et forslag om å felle 10–12 ulver i revirene i Mangen og Rømskog i Akershus. Sp er mindre fornøyd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har stor respekt for at Frp har tatt saken på alvor, og forstår alvoret i den. Jeg har virkelig vært reelt bekymret for rovdyrpolitikken etter at Frp gikk ut av regjering, sier leder Ketil Kjenseth (V) i energi- og miljøkomiteen på Stortinget til Dagbladet.

Etter at Frp gikk ut av regjering, varslet partiet en ny linje i rovdyrpolitikken. Blant annet åpnet partiet for å støtte et forslag fra Senterpartiet om å felle ulvene i Mangen og Rømskog.

Medlem av energi- og miljøkomiteen, Jon Georg Dale (Frp), mener en ny dom fra lagmannsretten viser at Sps forslag strider mot lovverket. Han vil derfor ikke støtte det og heller jobbe for å finne andre måter å få tatt ut ulvene på.

– Vår holdning i ulvepolitikken er kjent. Vi har sagt hele tida at vi vil skyte ulvene i Rømskog og Mangen. Det betyr at om ikke dommen hadde kommet fra lagmannsretten ville vi stemt for forslaget, sier han til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sps Sandra Borch er ikke fornøyd.

– Det betyr at Frp ikke mente alvor om at det skulle bli endring i rovdyrpolitikken etter at de gikk ut av regjering. Frp ønsker tydeligvis å fortsette som et støttehjul for Venstre i ulvesaken, sier hun.

Frp og Sp ville uansett vært nødt til å ha med seg Ap for å støtte forslaget. Partiet har ennå ikke bestemt seg.