Farevarsel på grunn av mye snø over store deler av landet

Video: Meteorologene har sendt ut farevarsel. 
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tette snøbyger og store snømengder er ventet i store deler av landet denne uka. Meteorologene har sendt ut rødt farevarsel for snøskredfare for en rekke fylker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Enda flere snøbyger er på full fart inn mot Nord-Norge. Bygeskyene dannes når den kalde lufta fra Grønland strømmer ut over varmere hav, og slik fortsetter det de neste dagene. Ingen grunn til å sette bort snøskuffa ennå, skriver Meteorologene på Twitter.

På Sunnmøre, i Romsdal og i Trollheimen er snøskredfaren nå regnet som betydelig, men faren oppjusteres til stor, eller rødt nivå, fra og med onsdag.

De neste dagene ventes det omfattende ustabile forhold på grunn av store nysnømengder og vind, ifølge Varsom.no.

Det er også ventet stor snøskredfare i Indre Fjordane.

I blant annet Vest-Finnmark, Nord-Troms, og Tromsø er det ventet betydelig snøskredfare de neste dagene.

«Vi har sendt ut gult farevarsel for mykje regn i #MøreOgRomsdal : Frå onsdag føremiddag til torsdag føremiddag er det venta lokalt 60-100 millimeter nedbør på 24 timar. Mest nedbør er venta på Nordmøre», skriver meteorologene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sludd og snø er på vei mot Agder, Rogaland og Sunnhordland. Det kan gi vanskelige kjøreforhold, varsler meteorologene. De har sendt ut gult farevarsel fra mandag ettermiddag til tirsdag morgen.

Les også: Sjekk været der du bor

I Nord-Norge er snøbyger på vei i full fart. I Nordland treffer et polart lavtrykk kysten tirsdag formiddag, som betyr tette snøbyger og opp mot liten storm. Også her er det varslet betydelig snøskredfare, blant annet for Lofoten og Vesterålen, Salten og Svartisen.

I Trøndelag er det sendt ut gult farevarsel for onsdag på grunn av mye snø. Sør for Namdalen kan det lokalt komme opp mot 30 centimeter snø.

I Voss, Hallingdal, Hardanger og Heiane er det også varslet betydelig snøskredfare.