Staten anker heimevernssak om feriepenger til Høyesterett

Har heimevernssoldater krav på feriepenger? Nå skal Høyesterett avgjøre spørsmålet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Har heimevernssoldater krav på feriepenger? Nå skal Høyesterett avgjøre spørsmålet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Staten anker dommen fra lagmannsretten som gir heimevernssoldater rett til feriepenger, til Høyesterett.

Forsvaret er redd for de økonomiske konsekvensene hvis soldatene i de frivillige styrkene skal få feriepenger, skriver Fædrelandsvennen.

«Lagmannsrettens dom innebærer at innsatsstyrken enten ikke kan opprettholdes i sin nåværende form, eller at det må gjennomføres lovendringer» heter det i anken.

– Årsaken til at staten anker saken, er særlig behovet for en prinsipiell avklaring av dagens rettstilstand, sier seniorrådgiver Lisa Nordøen i Forsvarsdepartementet.

Det var i desember i fjor at en heimevernssoldat som måtte betale skatt, men ikke fikk feriepenger, vant mot staten i Frostating lagmannsrett. Staten mente at innsatsen er å anse som militærtjeneste, ikke som arbeidsforhold, men fikk altså ikke medhold i retten.

Saken kan føre til gigantregning for Forsvaret, som kan ende med å måtte punge ut med mellom 300 og 400 millioner kroner til sammen til tusenvis av andre berørte soldater.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært