Dette skjer i dag

Arkivfoto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Arkivfoto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene mandag 3. februar.

Rettssak om spionrekruttering

Ølen Betong Gruppen mener norsk E-tjeneste og PSTs vervingsforsøk av ansatte ved en betongfabrikk i Murmansk skapte store problemer for bedriften.

De krever minimum 136 millioner kroner i erstatning av staten. Frode Berg og Jonas Gahr Støre er innkalt som vitner. Det er satt av fem dager til rettssaken i Oslo tingrett.

Sak mellom Aylar Lie og Petter Northug starter

Aylar Lie krever 100.000 kroner etter å ha fått private opplysninger om seg gjengitt i biografien til skistjernen Petter Northug.

Saken behandles i Oslo tingrett. Northug (34) og Strawberry Publishing, som har overtatt daværende utgiver Pilar forlag, blir sammen avkrevd erstatning for å ha krenket privatlivets fred.

Britene endrer systemet etter knivstikking

Statsminister Boris Johnson sier at britiske myndigheter mandag vil kunngjøre planer for omfattende endringer i systemet som håndterer domfelte terrorister løslatt fra fengsel, etter knivstikkingen i London søndag.

Det er ikke kjent hva planene vil innebære.

Det første primærvalget i USA

Iowa er den første delstaten som skal velge hvilke presidentkandidater de vil støtte.

Både Demokratene og Republikanerne åpner sesongen her, og markerer dermed starten på en lang rekke caucus (folkemøter) og primærvalg fram mot partienes landsmøter til sommeren.

Virus-rammede Kina med tiltak

Mandag pumper regjeringen i Kina 1.600 milliarder kroner inn i finanssystemet for å stabilisere økonomien under virusepidemien. Til tross for kunnskap om dette, raste børsen ved åpning mandag.

Mandag åpner også et feltsykehus som er bygget på kort tid for å behandle pasienter med coronaviruset i den isolerte millionbyen Wuhan.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
17:17VerdenFødte på parkeringsplass: – Det var utrolig!16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»
Populært