Brannvesenet har fått kontroll over ammoniakk-lekkasje i Lebesby

Brannvesenet i Lebesby i Finnmark har fått kontroll over en ammoniakk-lekkasje ved bedriften Coast Kjøllefjord i Lebesby kommune i Finnmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20 personer måtte evakueres fra bedriften da det oppsto en lekkasje i amoniakkanlegget søndag kveld. En sikkerhetssone på 300 meter rundt bedriften ble opprettet. En person har inhalert noe gass, opplyser Finnmark politidistrikt.

Politiet meldte om lekkasjen i 22.10-tiden søndag. Klokka 23.31 melder politiet at lokalt brannvesen har fått kontroll på lekkasjen og at den planlagte transporten av tre kjemikaliedykkere fra Alta er avlyst.

Vinden i Lebesby går søndag kveld fra amoniakkanlegget og retning sentrum, så beboere oppfordres til å lukke vinduer og dører.

– Selv om lekkasjen er under kontroll, kan det komme noe gass ut av anlegget all den tid man må lufte ut bygningen, opplyser politiet i Finnmark.

Ammoniakk er en fargeløs gass som har en stikkende lukt. Ifølge Giftinformasjonen kan ammoniakkgass irritere øyne, hud og slimhinner. I høye konsentrasjoner kan gassen være etsende og gi alvorlige øyeskader. Gassen kan føre til svie i øyne, nese, munn og svelg. I alvorlige tilfeller kan gassen føre til hevelser i luftveier og pustebesvær.

Personvernpolicy