Mann i 40-årene siktet for å ha drept kvinne i Sandefjord

Kvinnen i 30-årene ble funnet død i en leilighet i et boligområde litt utenfor Sandefjord sentrum søndag ettermiddag.
Kvinnen i 30-årene ble funnet død i en leilighet i et boligområde litt utenfor Sandefjord sentrum søndag ettermiddag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

En mann i 40-årene ble søndag ettermiddag pågrepet, siktet for å ha drept en kvinne i 30-årene. Kvinnen ble funnet død i en leilighet nær Sandefjord sentrum.

Den siktede var ikke på åstedet da politiet ankom stedet, men ble pågrepet uten dramatikk litt før klokken 17 søndag ettermiddag.

– Han ble pågrepet i Sandefjord, opplyser politiadvokat An Eline Rimstad Johansen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Det er en relasjon mellom kvinnen og den siktede mannen, men politiet ønsker ikke å utdype relasjonen. Mannen skal avhøres i løpet av kvelden.

Avhører vitner

Fakta om drapssaker i Norge i 2020

Hittil i år har politiet her i landet startet etterforskning av fire drapssaker med fem ofre.
  • 10. januar: Like før midnatt blir 21 år gamle Halil Kara skutt av en maskert gjerningsperson ved Prinsdal Grill i Prinsdal i Oslo. I tillegg blir en mann knivskadd i et basketak med gjerningspersonen, men han får ikke livstruende skader. En 18 år gammel mann og to menn på 20 år er siktet for drap eller medvirkning til drap.
  • 13. januar: En 43 år gammel mann og en 29 år gammel kvinne blir funnet døde sammen med blodige gjenstander ved Osavatnet i Bergen. Begge er kjent for politiet fra før. Politiets teori er at de to ble drept et annet sted og fraktet til Osavatnet i bil. Ifølge flere medier hadde ofrene omfattende stikkskader. Fem menn, tre i 30-årene, en i 50-årene og en i 20-årene, er siktet for drap eller medvirkning til drapene.
  • 17. januar: 34 år gamle Roar Engelund dør etter en alvorlig voldshendelse på en institusjonsbolig for pasienter med rus- og psykiatrilidelser i Hov i Søndre Land. En mann er pågrepet og siktet for drap, mens ytterligere tre menn som ble pågrepet og siktet i saken, ble løslatt. Engelund var bosatt på institusjonen, og både den drapssiktede mannen og de tre som ble løslatt, har en tilknytning til institusjonen.
  • 2. februar: En kvinne i 30-årene blir funnet død i en leilighet nær Sandefjord sentrum. En mann i 40-årene blir pågrepet og siktet for å ha drept henne. Det er en relasjon mellom kvinnen og den siktede mannen, men politiet ønsker ikke å utdype relasjonen.

Johansen opplyser at det var vitner som varslet politiet om den døde kvinnen, og at flere vitner er i avhør søndag kveld. Politiet ble varslet i 15.20-tiden. Kvinnen ble funnet i en leilighet i et boligområde litt utenfor bysentrum.

– Vi er i gang med en større taktisk og teknisk etterforskning, med blant annet vitneavhør, sier politiadvokaten.

Politiet jobber også med å kartlegge bevegelsene til kvinnen og den pågrepne i timene før hun ble funnet.

Johansen kan ikke si noe om hvem som bodde i leiligheten der kvinnen ble funnet.

– Hvem som har hatt fast tilhold der, vil etterforskningen gi svar på, sier Johansen.

– Utelukker ingenting

Politiadvokaten sier politiet søndag kveld ikke har informasjon som tyder på at det har vært flere gjerningspersoner.

– Vi utelukker ingenting, men nå har vi ingen indikasjoner på det. Men vi er helt i startfasen av en meget alvorlig sak, så vi holder alle muligheter åpne, sier hun.

Det er ennå ikke besluttet om, og i så fall når, den siktede mannen skal framstilles for varetektsfengsling, opplyser politiet. Mannens forsvarer, advokat Jonny Sveen, sa til NTB i 19-tiden at han ennå ikke har snakket med den siktede.

– Jeg kan ikke si annet enn at han er siktet for drap, og at jeg er oppnevnt som forsvarer etter hans ønske. Planen er å snakke med ham i løpet av kvelden, sier Sveen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært