Mann i 40-årene siktet for å ha drept kvinne i Sandefjord

Kvinnen i 30-årene ble funnet død i en leilighet i et boligområde litt utenfor Sandefjord sentrum søndag ettermiddag.
Kvinnen i 30-årene ble funnet død i en leilighet i et boligområde litt utenfor Sandefjord sentrum søndag ettermiddag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 40-årene ble søndag ettermiddag pågrepet, siktet for å ha drept en kvinne i 30-årene. Kvinnen ble funnet død i en leilighet nær Sandefjord sentrum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den siktede var ikke på åstedet da politiet ankom stedet, men ble pågrepet uten dramatikk litt før klokken 17 søndag ettermiddag.

– Han ble pågrepet i Sandefjord, opplyser politiadvokat An Eline Rimstad Johansen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Det er en relasjon mellom kvinnen og den siktede mannen, men politiet ønsker ikke å utdype relasjonen. Mannen skal avhøres i løpet av kvelden.

Avhører vitner

Fakta om drapssaker i Norge i 2020

Hittil i år har politiet her i landet startet etterforskning av fire drapssaker med fem ofre.
  • 10. januar: Like før midnatt blir 21 år gamle Halil Kara skutt av en maskert gjerningsperson ved Prinsdal Grill i Prinsdal i Oslo. I tillegg blir en mann knivskadd i et basketak med gjerningspersonen, men han får ikke livstruende skader. En 18 år gammel mann og to menn på 20 år er siktet for drap eller medvirkning til drap.
  • 13. januar: En 43 år gammel mann og en 29 år gammel kvinne blir funnet døde sammen med blodige gjenstander ved Osavatnet i Bergen. Begge er kjent for politiet fra før. Politiets teori er at de to ble drept et annet sted og fraktet til Osavatnet i bil. Ifølge flere medier hadde ofrene omfattende stikkskader. Fem menn, tre i 30-årene, en i 50-årene og en i 20-årene, er siktet for drap eller medvirkning til drapene.
  • 17. januar: 34 år gamle Roar Engelund dør etter en alvorlig voldshendelse på en institusjonsbolig for pasienter med rus- og psykiatrilidelser i Hov i Søndre Land. En mann er pågrepet og siktet for drap, mens ytterligere tre menn som ble pågrepet og siktet i saken, ble løslatt. Engelund var bosatt på institusjonen, og både den drapssiktede mannen og de tre som ble løslatt, har en tilknytning til institusjonen.
  • 2. februar: En kvinne i 30-årene blir funnet død i en leilighet nær Sandefjord sentrum. En mann i 40-årene blir pågrepet og siktet for å ha drept henne. Det er en relasjon mellom kvinnen og den siktede mannen, men politiet ønsker ikke å utdype relasjonen.

Johansen opplyser at det var vitner som varslet politiet om den døde kvinnen, og at flere vitner er i avhør søndag kveld. Politiet ble varslet i 15.20-tiden. Kvinnen ble funnet i en leilighet i et boligområde litt utenfor bysentrum.

– Vi er i gang med en større taktisk og teknisk etterforskning, med blant annet vitneavhør, sier politiadvokaten.

Politiet jobber også med å kartlegge bevegelsene til kvinnen og den pågrepne i timene før hun ble funnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johansen kan ikke si noe om hvem som bodde i leiligheten der kvinnen ble funnet.

– Hvem som har hatt fast tilhold der, vil etterforskningen gi svar på, sier Johansen.

– Utelukker ingenting

Politiadvokaten sier politiet søndag kveld ikke har informasjon som tyder på at det har vært flere gjerningspersoner.

– Vi utelukker ingenting, men nå har vi ingen indikasjoner på det. Men vi er helt i startfasen av en meget alvorlig sak, så vi holder alle muligheter åpne, sier hun.

Det er ennå ikke besluttet om, og i så fall når, den siktede mannen skal framstilles for varetektsfengsling, opplyser politiet. Mannens forsvarer, advokat Jonny Sveen, sa til NTB i 19-tiden at han ennå ikke har snakket med den siktede.

– Jeg kan ikke si annet enn at han er siktet for drap, og at jeg er oppnevnt som forsvarer etter hans ønske. Planen er å snakke med ham i løpet av kvelden, sier Sveen.